Kotiolutta : Steam Beer

2018 01- Steam Beer

Tämän 2018 vuoden ensimmäinen kotiolut pantiin 4.1.2018. Oluttyyliltään höyryolut eng. Steam Beer ja/tai Californian Common Beer. Eli käytännössä lager, mutta käytetty hiukan lämpimämmässä noin 20 asteessa. Hiivaksi valitsin Mangrove Jack’sin Californian lager kuivahiivan, joka on ainakin Lapon mukaan juurikin Californian Commonille soveltuva hiiva. Tämä on myös ensimmäinen olut minkä käytän Mangrove Jack’sin hiivoilla. Yleensä käytössä perinteiset Fermentiksen hiivat, kuten US-05.

Tässä raportti suoraan kopioituna Brewmate ohjelmasta.

TORSTAI 4.1.18

1/4/2018 8:34:52 AM : Mäskäysveden mittaus ja lämmityksen aloitus. 10 litraa kylmää vettä ja lämmitys 74 asteeseen.
1/4/2018 8:49:08 AM : Maltaat mitattu ja mäskäysveden lämpötila tällä hetkellä noin 46 astetta.
1/4/2018 9:02:57 AM : Mäskäys alkoi 67 asteessa.

1/4/2018 9:39:25 AM : huuhteluvedet lämpenemään.
1/4/2018 10:04:06 AM : vierteen erotus maltaasta.
1/4/2018 10:05:03 AM : huuhteluvesi maltaiden sekaan ässehtiämään. n.15 minuuttia
1/4/2018 10:13:19 AM : sähkökatko…. kerpele…
1/4/2018 10:25:20 AM : huuhtelu 2. Koska huuhteluveden tilavuus sen verran suuri, että pitää 2 osassa huuhtella mäski.
1/4/2018 10:56:34 AM : 18 litraa 1,050 ominaispaino. OK
1/4/2018 10:56:53 AM : Keiton aloitus ja humaloinnin suunnittelu sekä punnitus.

1/4/2018 12:15:45 PM : vajaa 14 litraa valmista vierrettä viilentymään tiskialtaaseen. Luultavasti 13 – 13,5 litraa valmista pönttöön + lisätään vettä tarvittaessa, jos ominaispaino liian korkea

1/4/2018 2:15:59 PM : veden lisäys 14 litraan. Og 1057
1/4/2018 2:28:09 PM : hiivaus 21 asteessa ja käymään tekniseen tilaan noin 19 asteeseen,

PERJANTAI 5.1.18

1/5/2018 18:06:47 PM : Käymään lähti perjantaina illalla yli vuorokausi hiivauksesta. HITAASTI

LAUANTAI 6.1.18

1/6/2018 11:08:27 AM : Käy teknisessä tilassa 19 asteessa todella hissukseen.

Nyt vaan odotellaan rauhassa, että olut käy rauhassa loppuun ja välistä mittaillaan ominaispainoa. Epäilen, että koska tuo käy noinkin hiljoksiin, niin taitaapi saada käydä rauhassa parikin viikkoa ja sen jälkeen vasta mittailen ominaispainon.

Huomasin tuossa taanoin kätevän työkalun tuosta Brewmate ohjelmasta. Nimittäin tuon Kalenteri-näkymän. Tähän voidaan syöttää pano/hiivauspäivästä aina tarjoilupäivään asti. Tässä suunnitelma tästä höyryoluesta.

2018 01- Steam Beer suunnitelma.jpg

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s