Lämminsavu lohta ja Vehnistä

_MG_6748

Lohi ja vennäolut passaavat yhteen tosi hyvin. Oikeastaan aivan järjettömän hyvästi. Ostin loppuviikosta C-leikatun lohifileen ja päätin sen lauantaina jälleen kerran savustaa. Kokeilin tuota suolausta nyt eritekniikalla mitä yleensä ja kylläpä tämä tyyli vaan on mielestäni parasta. Lohen suolaukseen menee noin parisen tuntia ja itse savustukseen noin 20 minuuttia, jos palat kyseisen kuvan kokoisia

Savulohi

Kalan suolaus aloitetaan puhdistamalla file. C-leikatussa kalassa ei pahemmin mitään tarvi puhdistaa sillä fileestä on poistettu lähes kaikki ruodot koneellisesti. Tämän jälkeen kala suolataan karkealla merisuolalla reilusti. Eli kalaan pintaan laitetaan reilu suola. Tämän jälkeen hienoa sokeria ripotellaan kalan pintaan sekä sitruunapippuria. Lopuksi fileen päälle laitetaan tuoretta tilliä. File laitetaan tämän jälkeen jääkaappiin kelmutetussa astiassa. Parin tunnin päästä kala otetaan jääkaapista pois ja huuhdellaan kylmän veden alla ja kuivataan kalan molemmat puolet talouspaperilla. Tämän jälkeen halutessaan voi kalan leikata saman levyisiksi palasiksi halutessaan. Savustukseen käytetään perus savulastuja sekä pari kolme sokeripalasta.

Uuniperunat

Ennen savustuksen aloitusta valmistelin uuniperunat. Tähän käytin Rosamunda perunaa sekä appelsiinejä. Pestään perunat ja appelsiini. Leikataan samankokoisiksi palasiksi ja maustetaan suolan, mustapippurin, rosmariinin ja yrttiöljyn seoksessa. Yrttiöljynä käytin Keijun sitruuna ja basilika yrttiöljyä. Paistetaan 200 asteessa noin 45 minuuttia. Jos näyttää, että loppuajasta appelsiinit rupeavat palamaan uunissa, niin uunin lämpötilan voi pudottaa lopussa 175 asteeseen tai/ja uunivuoan päälle voi laittaa folion.

Sinihomejuusto-kastike

Kastikkeen tekemiseen tarvitset sinihomejuusto murua, yhden appelsiinin, voita, vehnäjauhoa, vehnäolutta, vettä sekä suolaa, valkopippuria sekä tilliä ja hunajaa. Suolata voi kasarissa ja sekoita vehnäjauhot voisulan sekaan. Purista yhden appelsiinin mehu ja olutta sen verran, että seos muuttuu kastikkeeksi. Voit myös jatkaa lopuksi kastiketta vedellä, jos se on liian paksua. Lisää sinihomejuusto murua kastikkeeseen sekoittamalla, että sinihomejuusto muru sulaa kastikkeeseen. Mausta lopuksi kastike ja tarkista maku. Makeutta kastikkeeseen saat lisäämällä hunajaa sekaan. Lopuksi kastikkeeseen laitetaan silputtua tilliä.

Ruokaolueksi käy Saksalainen vehnäolut. Tällä kertaa päädyin maitokauppavahvuiseen Weihenstephaner Hefe Weissbieriin, jonka banaanisuus ja makeus passasi kyllä kalan savuisuuteen ja rasvaisuuteen tosi hyvin.

_MG_6751

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s