Oinaanotsa SavuAle vs Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

savuale

Tuli helmi-maaliskuun aikana tehtyä savuale, josta nyt ei jostain syystä ole tullut tehtyä postausta. No eipä ole muutenkaan tullut oikein oltua aktiivinen viime aikana blogin suhteen. Olutta on kyllä tullut tehtyä useampikin satsi kypsymään, mutta postauksia niistä ei ole tullut jaksettua tehdä. Tästä savuoluesta tuli hyvä mutta aavistuksen liian mieto, joten tuli tilattua lisää savumallasta uuteen satsiin, johon myös tuon savuoluen määrän nostan korkeammaksi. Seuraavalla savuolutpano kerralla käytän vielä suuremman määrän savumallasta, joka on tällä kertaa savustettu kirsikkapuulla.

Omassa tuoksu lievän ”härskisen” savuinen. Hyvä mutta aavistuksen liian mieto tuoksultaan. Kaupallisessa savuoluessa tuoksussa tervaa ja ihanan voimakasta savusuutta. Väri omassa kullankeltainen ja lievän utuinen. Kaupallisessa väri rubiikin punertavan musta ja kirkas. Vaahto molemmissa hento, mutta aavistuksen kaupallisessa kesti vaahto pidempään. Maku omassa versiossa hennon savuinen, lievän turpeinen. Aavistuksen karvas hento katkero lopussa. Kuiva ja hapan. Kaupallisessa maussa turvetta ja lievää pehmeää savua oikeastaan maku täynnä. Omassa tuo savuisuus on kypsyttelyn kautta lähtenyt melkein kokonaan pois, joten kyllä näköjään nämä savuoluet tulisi suhteellisen tuoreena nauttia. Noin 3kk pullossa on vienyt terävyyden savusta lähes kokonaan pois, joten pisteet kyllä menee Märzenille täysin. Mielenkiintoinen battle vaikkakin voittajasta ei ole epäilystäkään…

_MG_8049

Tästä battlesta myös oli siinä mielessä hyötyä, kun suunnittelen seuraavaa satsia syksyn pimeneviin iltoihin ja hirven paistin kera, että seuraava satsi tulee tehdä lähempänä syksyä, vaikka elo-syyskuulla, niin saapi lokakuun loppu puolelle savuolutta pöytään. Kypsytys näyttäisi myös, että noin kuukauden pullossa kypsyttelyn jälkeen olut on parhaimmillaan.

_MG_8046-2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s