Kotiolutta : BelgiAle (brew 2.9.17)

_MG_5691

2.päivä syyskuutta kaivoin kaapin perukoilta mäskikattilan ja maltaat esille. Vuorossa oli BelgiAlen teko, johon päädyin käyttämään kuusenkerkkiä. Tällä hetkellä vaan näyttää, että kerkistä ei mitään ihmeellisempää jäänyt oluen makuun, joten tällä nyt mennään. Harmi sinänsä sillä juhannuksen tienoolla kerätyt kerkät ja sen jälkeen pakastetut kerkät olivat pussin avatessa aivan jumalaisen tuoksuisia. Metsää, havua ja koko sinfonia. Aivan huippu, jos sen olisin saanut välitettyä olueen. No aina ei voi voittaa.

Panon siis suoritin 2.päivä, sekondääriin oluen laitoin 16. päivä ja pullotus tapahtui 25.päivä. Mäskäys ei tällä kertaa onnistunut kuin 65%:sti, jonka arvelen johtuvan huuhtelusta. Kokeilin huuhtelua niin, että valutin vettä hanan ollessa auki, jolloinka epäilen, että valutus meni liian vetenä vierteen sekaan, joka laimensi olutta liikaa. Seuraavalla kerralla teen kyllä huuhtelun, että kippaan koko huuhteluveden maltaiden sekaan ja annan sen seistä sen perinteisen 15 minuutin ennen kuin alan laskemaan vierrettä alas.

Resepti yksinkertaisuudessaan alla oleva. Hiiva taas söi totuttuun tapaan FG:n huikean alas, joka on itselläni pienoinen ongelma. Ilmeisesti tämä johtuu liian lämpimästä olosuhteesta, sitä pitäisi jatkossa yrittää alentaa. Pitääpä mittailla kodin sopukoita, että missä saisin tuon käymisen tapahtumaan kylmemmissä olosuhteissa. Toki tuo hiiva, joka näköjään jäänyt mainitsematta, niin syö kyllä tehokkaasti sokerit vierteestä pois. Oluthiiva Saftbrew BE-256 Abbaye.

belgiale

Nyt sitten ootastellaan että olueen muodostuu hiilihappoja. Hyvää alkanutta viikkoa!

Jätä kommentti